Nie ste prihlásený.

českyslovenskyenglishdeutschpolsky

#1 Denivka - pěstování denivek | 07.02. 2011 17:45:06

jitula

Denivka - pěstování denivek

Denivky na své zahradě pěstujeme velmi rádi, zde najdete několik důvodů proč si je vysadit
- Denivky podobné liliím probarví zahradu a dlouho vydrží.
- Květ denivek vydrží rozkvetlý pouze jeden den, ale velké množství poupat je obvykle zárukou, že celá rostlina kvete po dosti dlouhou dobu.
- Nepotřebují prakticky žádnou péči a vypadají báječně po celou sezonu.
- Denivky se dobře uplatní na okraji záhonů, protože svými mečovitými listy, které zůstávají zelené až do pozdního podzimu, elegantně skryjí přechod mezi trávníkem a trvalkovou výsadbou.

#2 Denivka - pěstování denivek | 07.02. 2011 20:08:24

Marvella

Re: Denivka - pěstování denivek

Dobrý den, musím oponovat, u některých denivek nezůstávají listy až do pozdního podzimu krásně zelené. Jsou opravdu krásné, mám hodně druhů od těch nejjednodušších až po plnokvěté. Bohužel zvlášt ty plnokvěté nekvetou tak bujně jako ty "obyčejné".  Péči opravdu žádnou nepotřebují a uplatní se jak píše paní Jitula nejen na okrajích, ale vlastně kdekoliv, může být zasazená i jako solitéra. Marcela

#3 Denivka - pěstování denivek | 07.02. 2011 22:03:20

Rose

Denivka  - Hemerocallis , mrazuvzdorná trvalka 
V zimě  jsou denivky ještě v zimním klidu.  Zvadlé listy ostříháme až přejdou mrazy a odstraníme vrstvu listí, která byla před zimou jako ochrana. Denivky množíme dělením trsu, hlavně na jaře nebo koncem léta.
   Sázíme do otvoru v zemi, v jehož středu ponecháme hlínu a kolem rozprostřeme kořeny.  Denivku zasadíme tak, aby krček  (místo, kde končí kořenový systém a kde začínají vyrůstat listy) byl  v úrovni plochy záhonu, rostliny  nesázíme  však hlouběji než 2.5 cm  pod povrch.   Sázíme  cca 40cm  od sebe .
Hnojení -  v květnu, před kvetením.

#4 Denivka - pěstování denivek | 08.02. 2011 13:45:12

jitula

jo, to je pravda ne všechny listy vydrží do zelena, také hodně záleží, zda jsou na hodně osluněném záhoně, nebo v polostínu a také zda behem jejich doby hodně prší, potom také hodně žloutnou, někdy i hnijí

#5 Denivka - pěstování denivek | 02.01. 2012 19:27:16

jituška

I já mám několik druhů denivek,je to úžasná kytička,jak květem tak i listem.Našla jsem na internetu skvělý obchod-farmu denivek, tak jsem neodolala a několik jsem si jich objednala,zaskočilo mě to veliké množství druhů.Kdo se bude chtět podívat  www.denivky.com.

#6 Denivka - pěstování denivek | 02.01. 2012 22:03:31

Marvella

Dobrý večer, denivek je opravdu spousta druhů a jejich květy jsou fantastické. Já je většinou nekupuji, mám to štěstí, že je dostávám od kamarádky. Marcela

cz Marvella | (Hemerocallis) Denivka
(Hemerocallis) Denivka
(Hemerocallis) Denivka
(Hemerocallis) Denivka
(Hemerocallis) Denivka

#7 Denivka - pěstování denivek | 03.01. 2012 14:30:48

jituška

No,Marcelko,to je nádhera,jedna krásnější než druhá,už aby bylo jaro,nemůžu se dočkat zahrady,co vše si tam dosadím....

#8 Denivka - pěstování denivek | 03.01. 2012 15:25:01

Marvella

Dobrý den Jituško, na Vámi avizované stránky jsem se dívala a nabídka je tam opravdu veliká. Já třeba vůbec neznám jednotlivé druhy denivek, které mám a trošku mě to mrzí. Já se na zahradu též moc těším, ale teď by měl napadat sníh, aby si zahrada odpočinula a připravila se na jaro. Vykvétající hyacinty, kvetoucí vilín a lýkovec mě v této době moc netěší. Marcela

#9 Denivka - pěstování denivek | 27.02. 2012 07:52:45

klaara
*
Webstránka

Dobrý den, koukněte také na www.lukon-glads.cz . Denivek tam mají spoustu - i stálezelené. Já tam objednávám všechno a jsem moc spokojená. Krásné jaro:D

#10 Denivka - pěstování denivek | 08.03. 2012 19:36:47

dali1
**

Denivky jsou krásné trvalky. Mám jen dva druhy,a přitom je jich tolik druhů.. V zahradnictvích je nemají, jedině si asi nechat zaslat např ze Starklu.Škoda:/..

#11 Denivka - pěstování denivek | 08.03. 2012 19:45:30

krumpold
Moderator
Lokácia: Chýnov
Webstránka

Pokud máte zájem o pěstování denivek mohu vřele doporučit zahradnictví pana Basíka. denivky, ale i jiné rostliny za rozumné ceny.  www.basik.cz Sekce: Trvalky - Hemerocallis (denivky)

#12 Denivka - pěstování denivek | 08.03. 2012 20:20:14

dali1
**

Moc děkuji za rady, kde získat denivky!! Je třeba jen více hledat na internetu..Díky všem.smile

Zápätie