Claudia | (Dracaena draco) Dračí strom#1 Dracaena draco - pěstování | 28.04. 2011 15:05:59
- Claudia

- Lokácia: Plzeň
Dracaena draco - pěstování
Prosím, nemá někdo zkušenosti s pěstováním kanárského „dračího stromu“? Nebo ještě lépe s vypěstováním od semínka? Syn přivezl několik semínek a podle návodu je čas je vysadit.
#2 Dracaena draco - pěstování | 28.04. 2011 17:38:30
- wochozsky

Re: Dracaena draco - pěstování
Zkuste je vyset do propustné ( raději propařené zeminy ), kterou udržujte stále jen mírně vlhkou a v teple, asi jako semena palem, nebo yukky. Bude asi trvat delší dobu, než vyklíčí, proto to chce trpělivost.
Propaření zeminy ( stačí 30´´ v mikrovlnce ) zdůrazňuji proto, aby klíčící rostliny nebyly napadeny háďátky, nebo jinými škůdci. Mně tak jednou háďátka zničila výsev palmy Chamaerops humilis.
#3 Dracaena draco - pěstování | 30.04. 2011 21:06:16
- Claudia

Wochozsky, moc děkuji za radu. Použiji zeminu pro sukulenty a budu trpělivě vyčkávat ![]()
#4 Dracaena draco - pěstování | 01.05. 2011 22:48:22
- Webstránka
Zamazal Luděk Dovezl jsem semínka z Madeiry,nasel do kaktusového substrátu, všechny vyklíčily a ted mám asi 30 nádherných rostlinek, přezimovaly ve vytápěném skleníku a rostou jako DRACI!!!!!!
Dotaz nebo odpověď uživatele z Facebook.com
#5 Dracaena draco - pěstování | 02.05. 2011 10:50:03
- Claudia

facebook napísal:
Zamazal Luděk Dovezl jsem semínka z Madeiry,nasel do kaktusového substrátu, všechny vyklíčily a ted mám asi 30 nádherných rostlinek, přezimovaly ve vytápěném skleníku a rostou jako DRACI!!!!!!
Tak to je pozitivní informace, díky
a držím palce ať rostou jako DRACI i nadále ![]()
(ještě chci zkusit také kanárskou borovici ze semen, ale to už je zase jiné téma na tomhle fóru
)
#6 Dracaena draco - pěstování | 03.05. 2011 18:00:49
- wochozsky

Claudia napísal:
facebook napísal:
Tak to je pozitivní informace, díky :) a držím palce ať rostou jako DRACI i nadále ;)
(ještě chci zkusit také kanárskou borovici ze semen, ale to už je zase jiné téma na tomhle fóru :) )
Vypěstovat semenáčky kanárské borovice, Pinus canariensis nebude až takový problém, ale co pak s nimi ?
V středoevropských podmínkách venku nevydrží, dokonce ani v Anglii, kde bez problémů rostou mediterránní keře, jako např.cisty (Cistus ).
Zkusit to samozřejmě můžete, ale pak se bude trápit ve skleníku, nebo v zimní zahradě.
#7 Dracaena draco - pěstování | 26.03. 2012 15:04:26
- Claudia

Pěstování dračího stromu ze semínek zatím nijak nepokročilo, ale syn má tento nový malý dračí stromeček, přivezený z Kanárských ostrovů.
Prosím o radu. Co rostlince dopřát, aby se bez problémů přizpůsobila životu v paneláku? Zejména mi jde o zálivku.
Děkuji.
Naposledy upravil Claudia (26.03. 2012 15:18:36)
#8 Dracaena draco - pěstování | 26.03. 2012 15:19:02
- Josef
- Lokácia: Kačice u Kladna
- Webstránka
V prvé řadě jak vidím přesadit do vhodnějšího substrátu / propustnější s pískem jako na kaktusy a sukulenty/ a hlavně co nejvíce světla a zálivka spíše méně jako u sukulentů, ale to záleží také na umístění. Hlavně nepřelévat !!
J.Bučko
#9 Dracaena draco - pěstování | 27.03. 2012 17:51:37
- Claudia

Josef napísal:
V prvé řadě jak vidím přesadit do vhodnějšího substrátu / propustnější s pískem jako na kaktusy a sukulenty/ a hlavně co nejvíce světla a zálivka spíše méně jako u sukulentů, ale to záleží také na umístění. Hlavně nepřelévat !!
J.Bučko
Děkuji za radu. Substrát už je připravený (prošel mikrovlnkou) a stromek půjde "do nového" ![]()