Nie ste prihlásený.

českyslovenskyenglishdeutschpolsky

#1 Předzahrádka - zeleň | 01.11. 2008 21:46:51

petikuk

Předzahrádka - zeleň

Potřebuji nápad, radu. Máme  maličkou předzahrádku, 3x 5 metrů, orientovanou na západ, na náves. Uvažuji o tom dát tam kamínky a kameny, ale jakou zeleň, poraďte prosím.

#2 Předzahrádka - zeleň | 19.11. 2008 20:49:53

Rose

Re: Předzahrádka - zeleň

V předzahrádce  zvolte trvalky, které Vám pokvetou celý rok.
Rozchodník (kvete od srpna až dosud) – je možné ponechat na záhoně uschlé květy jako okrasu v zimě,  stále zelená čemeřice (pokvete v zimě od ledna až do dubna), čechrava, hosta-bohyška (ozdobné hlavně listem), růže (kvetou po celý rok)   a jiné.

#3 Předzahrádka - zeleň | 20.11. 2008 13:11:45

Rose

Zapomněla jsem, že mám také dlužichu, která má pocelý rok tmavě purpurové listy, okrasné cibuloviny - zjara kvetoucí bledule a sněženky, krokusy, tulipány, narcisy, barevné petrklíče, ozdobné traviny ...

cz garten | Jaro: bledule jarní
Jaro: bledule jarní
cz garten | Jaro: bledule jarní
Jaro: bledule jarní

#4 Předzahrádka - zeleň | 11.01. 2009 23:01:59

petikuk

Děkuji za  radu. Jde mi hlavně o to, které rostliny by byly vhodné  do kamínků, případně přenosné květiny v květináčích. Rostliny bych ráda  předpěstovala sama. Předzahrádka je  směrována  západ. Doted tam stínil velký strom, který včera  porazili, takže  bude hodně  sluníčka .Na záhonech  na návsi jsou  růže, kterí se na predzahrádce doteď  nedařily, ale ty podle mne v kamínkách nepůjdou a také chci změnu.

Zápätie