jitula | (Clematis) Plamének#1 Naše zahrádky - jitula, poměnka | 18.06. 2011 19:24:38
#2 Naše zahrádky - jitula, poměnka | 18.06. 2011 21:23:57
- YOS
Re: Naše zahrádky - jitula, poměnka
Paní Jitulo, máte krásnou zahradu a moc a moc zajímavých kytiček. S takovou spoustou se určitě nenudíte. Vaše zeleninová zahrádka je sympaticky dělená. Copak děláte s takovou spoustou červené řepy? Jitulo, asi se vloudila chybička a označila jste žlutě kvetoucí Lysimachia punctata, Vrbina tečkovaná jako Prunela.
Všechno jde tak, jak má jít.
#3 Naše zahrádky - jitula, poměnka | 18.06. 2011 22:06:48
- Webstránka
Oheňchrlící Čtrnáctihlavá Jitule, to je krása
Můžu se zeptat - asi se zeptám blbě, hloupě - ten kontryhel, to je normální kontryhel - nebo nějaký zahradní "kultivar"?
Dotaz nebo odpověď uživatele z Facebook.com
#4 Naše zahrádky - jitula, poměnka | 19.06. 2011 10:20:43
- jitula
YOS si správně všimla. Je to tak. Stejně tak jsem se spletla místo upolín jsem napsala blatouch. Jenomže nevím, jak se to dá opravit. Tak zatím počkám. Třeba mi ale poradíte. Chtěla jsem to po vložení přepsat, ale to mi nešlo. Kytičky máme hrozně rádi, vůbec všechno co se týká zahrady. Práce je hodně, ale nás to baví a hlavně nám to dělá radost. Řepu nakládáme do sladkokyselého nálevu, všichni ji máme rádi, řepy se u nás hodně pojí. Ale necháváme jí vyrůst jen na menší kuličky, aby měla lahodnou chuť. A ta kontryhel je zahradní kultivar. Normální vypadá stejně, ale je mnohem menší.
#5 Naše zahrádky - jitula, poměnka | 19.06. 2011 11:05:04
- garten
- Architektura zahrady

- Lokácia: Jevišovice
- Webstránka
Editace obrázku je popsána v tématu http://www.zahrada-cs.com/forum/vt/cz/1 … u-do-fora/ "Změna popisu a případné smazání obrázků ve fóru" . Klepnete na ikonku červený blok s tuškou (ikonka 2) a změníte popis u obrázku. Je to tam popsáno i s obrázkem.
Obrázky zahrádky jsou moc pěkné, jen některé duplicitní obrázky by bylo dobré odstranit. Přehodil jsem příspěvek z "Trvalky" do "Zeleň / Zahrádky" Jen bych doporučoval změnit název příspěvku "Naše zahrádka" na např. "Zahrádka Jitky", "Jitčina zahrádka", "Zahrádka manželů ...." nebo "Zahrádka ve .... " atd. Pokud se podíváte na http://www.zahrada-cs.com/forum/vf/cz/1012-zahradky/ , zjistíte, že podobný název již v příspěvcích je "Naše zahrada - ....".
#6 Naše zahrádky - jitula, poměnka | 19.06. 2011 16:52:23
- jitula
Dobrý den, obrázky jsem dle doporučení promazala a názvy přepsala.
#7 Naše zahrádky - jitula, poměnka | 03.07. 2011 10:22:45
- jitula
Přikládám další fotogŕafie naší zahrádky.
#9 Naše zahrádky - jitula, poměnka | 03.07. 2011 13:52:26
- Marvella
Dobrý den Jitulo, krásné! Máte spoustu kytiček, krásné zákoutí s trakařem....Kdo neví co je za tím práce, tak to vypadá jen na samou pohodu, Marcela
#10 Naše zahrádky - jitula, poměnka | 03.07. 2011 15:24:44
- jitula
Tak, tak. Ale je to radost, musí to bavit.
#11 Naše zahrádky - jitula, poměnka | 14.07. 2011 17:47:55
- jitula
Přidávám další foto z naší zahrádky.
#12 Naše zahrádky - jitula, poměnka | 14.07. 2011 21:33:32
- YOS
Jitulko, máte krásné fotografie.
Úplně pryč jsem z Vaší chrysantémy, ještě nerozkvetlé hosty a plaménky. Uložím si je do svých složek. Děkuji. Mám dotaz k Vaší chrysantémě. Ráda bych zjistila její latinské jméno a prosím Vás při tom o pomoc. Pokud je neotužilá, tak by mne zajímalo, kdy jste si ji koupila a zasázela? Jak je asi vysoká (50cm)? Chrysantémy, či-li listopadky kvetou až se zkratí dny, ale Vy asi máte jiný druh. Co říkáte Chrysanthemum morifolium? Na poslední fotografiie ta červená květinka je kohoutek plamenný, žluté květy jsou řebříček tužebníkový a bílé jsou kopretina velká. Nevšimla jsem si obrázků předtím. No, náááádhera. Komentář napíši později. Jen jsem zahlédla stejný kompostér jak mám já. Jenže ten můj je zkroucený, zřejmě nedobře smontovaný.
Naposledy upravil YOS (14.07. 2011 21:38:14)
#13 Naše zahrádky - jitula, poměnka | 15.07. 2011 10:44:24
- jitula
Název chrysantémy bohužel neznám. Máme ji v zahrádce od nepaměti. Je ale velice nenáročná. Kvete vždy jako první. Má asi okolo těch 50 cm. Netrpí ani na žádné choroby. Otužilá je velmi. Ano na poslední fotce jsou skutečně tyto trvalky, uvedla jsem jen název trvalky, jednotlivě jsem je myslím popisovala dříve. Vždy se mi líbí vyfotit rostliny jednotlivě, ale potom i jako celek. Kolikrát se tak inspirujeme i my. Ne všechny trvalky sluší vysadit do kombinace. Musí se najít i pro ně ten správný partner se ketrým budou tvořit pěknou kulisu. Kompostér je na smontování jednoduchý, ale chce to více ruk a sílu.
#14 Naše zahrádky - jitula, poměnka | 15.07. 2011 12:05:42
- Marvella
Dobrý den Jitulo, máte to moc pěkné. Jen ten kohoutek mám v zahradě jako "chalcedonský"? I já se inspiruji fotkami, někdy by mě ani nenapadlo takovou kombinaci na záhonu vytvořit. Marcela
#15 Naše zahrádky - jitula, poměnka | 15.07. 2011 19:30:41
- YOS
Jitulo, je fajn, že fotíte i skupinky trvalek. Inspirující, ale je škoda, když někdo hledá např. kopretinu, tak tato fotka se mu neukáže. Jedině, že by hledal trvalky. Trvalky se mi zdá velice všeobecný pojem. Představte si, že chcete kombinovat kopretinu, tak napíšete do hledáčku kopretina a ukáží se fotky s kopretinami. Ta Vaše se bohužel neobjeví. Marvella, kohoutek chalcedonský nebo kohoutek plamenný jsou jedna a ta samá kytička. Oba názvy jsou správné.