Nie ste prihlásený.

českyslovenskyenglishdeutschpolsky

#1 Nenáročné pokojové rostliny | 30.08. 2011 15:55:04

Roiko
*

Nenáročné pokojové rostliny

Zdravim.
Potreboval by som poradit niake dostupne nenarocne pokojove rastliny, celkovo nenarocnych a hlavne  nenarocnych na svetlo/menej narocnych..

Naposledy upravil Roiko (30.08. 2011 16:07:05)

#2 Nenáročné pokojové rostliny | 30.08. 2011 17:21:02

YOS

Re: Nenáročné pokojové rostliny

Myslím si, že můžete pěstovat Draceny, nejodolnější je Drcaena marginata. Fíkusy taky snesou méně světla, ale musí mít teplo. Např. Ficus elastica - fíkovník pryžodárný, gumovník nebo Ficus benjamina - fíkus malolistý - benjamínek. Dále tchýniny jazyky Sansevieria nebo Cissus rhombifolia - žumen jižní - plazivá, nebo visící rostlina z čeledi jako vinná réva. Dále máte velký výběr z čeledi Araceae - druhy potosů např. Epipremnum pinnatum , odborně šplhavnice. Nebo velikánskou pokojovou monsteru - Monsterafilodendron - Philodendron aj.

Všechno jde tak, jak má jít.

cz YOS | (Dracaena marginata) Dracena
(Dracaena marginata) Dracena

#3 Nenáročné pokojové rostliny | 31.08. 2011 12:11:58

Marvella

Dobrý den,  já mám dobrou zkušenost co se týče pokojových květin a špatného světla s Fíkovníkem pryžodárným - Ficus elastica, Sansevieria trifasciata - Tchýnin jazyk (ten je snad opravdu nesmrtelný), dracenou, klívií - Clivea - řemenatka. Bohužel co se týče šera mám tu zkušenost, že v každém prostoru je to pokus-omyl, až přijdete na to, které kytce se nejlépe daří. Marcela

#4 Nenáročné pokojové rostliny | 31.08. 2011 13:55:39

bresticova

Ja by som odporučila aj Zamioculcas. Môžete ho zabudnúť aj poliať, nič sa mu nestane a na svetlo tiež nie je náročný. Bujnejšie však rastie pri lepších svetelných podmienkach - z vlastnej skúsenosti.

#5 Nenáročné pokojové rostliny | 01.09. 2011 12:23:48

Roiko
*

Dakujem vsetkym. Nakoniec to dopadlo tak,ze som sa zastavil v kvetinarstve a chcel som nieco nenarocne a menej narocne na svetlo,ale muselo to byt viac-menej plazive a tak som si zobral nieco taketo,akurat som sa zabudol spytat co to je a ako sa to vola..hmm

Tak ak by niekto vedel co to moze byt,dajte prosim vediet.

cz garten | (Maranta) Maranta
(Maranta) Maranta

#6 Nenáročné pokojové rostliny | 01.09. 2011 13:00:47

facebook
Webstránka

Pavlína Hučínová Tato rostlina se jmenuje Maranta
Miluska Beruska je to tak,mám jí také.-)
Růžena Mikulova Mohu jedině potvrdit

Dotaz nebo odpověď uživatele z Facebook.com

#7 Nenáročné pokojové rostliny | 01.09. 2011 14:29:49

bresticova

Názov sedí, aj nároky na svetlo, ale táto rastlinka je citlivá na prievan a chlad. Čiže je vhodná iba do miestnosti s ustálenou teplotou, žiadna chodba. Pri dobrých podmienkach sa rýchlo rozrastá.

Zápätie