| Téma | |
|---|---|
Hruška - listy na hruškeDobrý deň, našla som na listoch hrušky, zospodu, neviem to presne opísať, sú to ako 4 rožky či skôr pichliače a neviem čo to je a hlavne ako to riešiť. Nemá niekto podobný problém? | |
Bradavičnatosť listov hrušiekDobry den. Chcem Vas poprosit o radu pri zisteniu choroby hrusky ako aj spôsobu ochrany. Hrusku som viackrat striekal aj proti chastavistosti spolu s jablonami. V prilohe Vam posielam foto napadnutych listov. Za odpoved vopred dakujem. VS Dotaz zákazníka firmy Kohaplant | |
Jabloň - spálené výhonkyDobrý deň, v minulosti som sa na Vás obrátil o pomoc a radu,a vždy sa mi od Vás dostalo dobrej rady a pomoci,tak sa na Vás obraciam aj teraz o pomoc a radu. Na zahrádke mám rôzné jablone,a už asi 14 dní pozorujem že na staršej asi 20 ročnej jabloni,u nás ju nazývame sklenka, ktorá dozrieva v druhej polovici… | |
Broskyňa - prosba o pomoc identifikacie chorobyDobry den, obraciam sa na vas ale s osobnou prosbou o pomoc. Mam dlhodony problem s broskynou.Na jar sa pekne zalisti a ma pravidelne zavlazovanie ale presne v tomto case sa jej zmenia listya co jehorsie hromadne sprchnu co hrozi az kolapsom stromu. Podla vzhladu to nie je chloroza, ale pre istotu som jej dal ku korenom… | |
Jabloň stĺpovitáDobrý deň, kupili sme si v Kalnej stĺpovité jablone a poprosila by som o radu jedna jablonka ma uschnutý vrchný puk a pod nim vyhnali tri vyhonky dlhe asi 15 cm ako dosiahnem aby rastla do výšky bude mať stred alebo budu hnať tie tri bočne. Ďakujem Z Dotaz zákazníka firmy Kohaplant | |
Nektarinka - odroda do vyšších polohDobry den... aku odrodu nektarinky by ste mi odporucili do polohy 450 mnm. Nejaka udrodna s dobrou chutou:/ dakujem | |
Choroba sliviekDobrý deň, obraciam sa na Vás s prosbou o radu, resp.identifikáciu choroby (napadnutia) sliviek, ktoré sa prejavujú na listoch. Pokúšala som sa nájsť to na internete, nepodarilo sa mi. Nie som odborník v tejto oblasti a preto by som Vás chcela poprosiť o radu, ako proti týmto chorobám bojovať, či by pomohol… | |
Hruška - mrazové poškodenieDobry den chcel by som radu, mam hrušku uz 3 rok boskovu flašku, a takto vypada tento rok, s pukov vyrastli iba skrútené listy, mam ju vykopat a zasadit novu, alebo este z nej nieco bude, je to nejaky škodca? posielam foto. dakujem K Dotaz zákazníka firmy Kohaplant | |
HruškyDobry den, cez internet sa snazim dopatrat konkretnej znacky vhodneho postrekovacieho pripravku na nase ovocne stromy - hrusky, ktore uz viac rokov maju rovnaku chorobu. Z roka na rok to je samozrejme horsie a tuto jar uz som sa rozhodla urobit postrek (este som to nerobila, zahradu sme kupili). Avsak tento typ choroby… | |
Orech - žlté orechyDobry den, chcem sa spytat, minulorocne orechy maju po vylupani ciastocne zlte jadra, je to choroba alebo nieco ine? Foto je v prilohe. Dakujem za odpoved. JH Zaslano mailem na garten.cz | |
Ríbezľa - ničenie buriny na červenej ríbezleV prvom rade by som Vás chcel požiadať o starostlivosť červenej ríbezle.Čítal som že treba prihnojovať prípravkom Cererit. Rastie v blízkosti plota a v okolí je kopa buriny, žihľava dvojdomá sa ťahá po konárovch. Čítal som že ju treba ohradiť nejakým pletivom. Ake herbicídy použiť na hnojenie… | |
Ake modre hrozno??dobry den.. aku odrodu modreho sladkeho hrozna by ste mi odporucili?nadmorska vyska 450 m juzny svah...mal by to byt spalier na stenu silno rastuci...mozete aj oznacenie podpniku prosim.? :rolleyes:..moj sused ma jednu modru odrodu na jesen velmi sladke hrozno, aromaticke...a celkom sa mu dari..len neviem nazov. dakujem… | |
Slachtenie ovocnych drevinDobry den, mal by som otazku ohladom slachtenia ovocnych drevin. Pozname rozne druhy slachtenia drevin, napr opelovanim no takisto aj genetickym upravovanim(mutagenezou) - nahradzanim jednotlivych genov. Boli zname pripady geneticky upravovanej repky olejnej ktoru vcely nechceli opelovat ba dokonca niektore aj uhynuli.… | |
Ríbezľa - hynutieDobrý deň, obraciam sa na Váš v zmysle Vašej ponuky na poradenstvo. Prosím Vás o radu ohľadom riešenia problému nakoľko si s tým neviem rady) ochorenia (odumierania) ríbezlí viď priložene obrázky. Za Vašu skorú odpoveď Vám vopred ďakujem. S pozdravom, RL Dotaz zákazníka firmy KOHAplant s.r.o. | |
Marhuľa - kuresiaProsím o radu. Asi 2O r sme v našej záhradke nepestovali marhule. Odkedy nám všetky slivky a marhule odišli na šarku, pestujeme sme iba tolerantné odrody sliviek. V 10/09 som u Vás objavila Kuresiu. Sadenica bola silná, veľká, až prerastená, bála som sa, či sa ujme, aj vzhľadom na jesennú výsadbu. Na… | |
Ríbezľa biela - choroba listovPoradte mi prosim co je to za choroba na krikoch bielej ribezli. List uschýna postupne od okraja. Postihnute su vsetky listy na kriku. Musi to byt byt nejaka choroba,pretože jeden krik mam zdravy, na nom sa to neprejavuje. S pozdravom PO Dotaz zákazníka firmy KOHAplant s.r.o. | |
Broskyňa - RedhavenDobry den, velmi pekne sa chcem podakovat za dodany tovar. Mam vsak jeden problem. Vyzera ze vsetky rastlinky sa ujali az na broskynu - Redhaven, ktora vyzera byt uplne sucha a myslim ze sa uz nepreberie. Ma rovnake podmienky ako ostatne stromceky/ ktore sa ujali/- takze problem v starostlivosti, prip. inych podmienok nevidim.… | |
Čerešňa - slabý rastDobrý deň, mohol by mi niekto poradiť, prečo mi nerastie čerešňa Sunburst, ktorú sam zasadil na jar 2009. Len z mála pukov vyrastli nové výhonky aj to v spodnej časti korunky a ostatné puky sa otvorili, ale žiadne vyhonky z nich nerastú. Zatiaľ je bez kvetov. Neviem v čom je problém, či je to choroba,… | |
Založení korunyDobrý večer, v jednej debate záhradkárov sa hovorilo o založení koruny na špiciakoch (hrotiakoch) kolega hovoril,že už špiciak nezastrihujeme v požadovanej výške, ale v mieste založenia koruny sa ponechá 4 - 5 očiek a potom smeron hore sa všetky vylomia(vyslepia) a zas sa ponechajú dalšie očká ako druhá… | |
Jabloň - lišejníkDobrý deň, prosím Vás o radu, ako sa zbaviť parazita na jabloňach. Je to na priloženej fotografií. Asi je to nejaký lišajník..... Ďakujem JV Dotaz zákazníka firmy Kohaplant | |
GojiDobry den, mal by som zaujem o Goji chcem Vas poprosit o info ci je to samoopelive ovocie a nejaky navod na pestovanie ci potrebuje kyslu zeminu ako cucoriedky a pod. dakujem s pozdravom DP Dotaz zákazníka firmy Kohaplant | |
Marhula - kôra na pni a konarochZdravim, viete mi podla obrazku poradit o co ide a ako sa toho zbavit? Vacsina kmena marhule je tym pokryta. Vdaka za radu. | |
Videoskolenie, rez a tvarovanie ovocnych stromovdobry den este by som rad jednu otazku. Ci okrem knih a pisomnej formi existuje nejake videoskolenie o zapestovani a tvarovani koruny ovocnych stromkov od vysadby az po dospely strom a to, ci uz predvadzane na roznych podpnikoch od stihleho vretenena,zakrpku az po planku, ako aj na roznych odrodach ci uz kostkoviny alebo… | |
Broskyňa - vrúbleNa broskynku, ktorú som si sama vypestovala z kôstky, by som chcela naštepiť, či navrúbľovať sortu "Flamingo" (štepy, či vrúble mi priniesla kolegyňa).Potrebovala by som poradiť, či možno v súčasnosti vrúbľovať aj keď ešte v drievkach nepulzuje život ( nie sú ešte puky), alebo vyčkať, kým napučia.… | |
Ochrana ovocnych stromkov proti vysokej zveriDobry den. Chcel by som sa opytat ci existuje aj ina ochrana pred vysokou zverou, proti ohryzaniu konarov, ina ako oplotenie..totiz, som vo volnom priestranstve na velkej ploche a oplotenie planujem az v buducnosti,a stromi mam vysokokmene,stvrtkmene i mensie a casto mam spodne konare obhryzene :|..su nejake pripravky ktore… | |
Tŕňovka býčiaDobry den. ja by som sa vas chcel spytat, aku chorobu maju moje stromky. Nikde som nenasiel ju na internete. A neviem ako chranit moje stromky pred nou. Poslal som vam 4 fotky na ktorych su odfotene jablone. Ak mi viete poradit aspon kde sa mam pytat tak budem velmy rad. dakujem LB Dotaz zákazníka firmy Kohaplant | |
RakovinaDobrý deň, poprosil by som informáciu o rakovine ovocných stromov, spôsob ochrany pri napadnutí... ďakujem M Dotaz zaslaný mailem na Garten.cz | |
Hruška - drevnaté výčnelkyDobrý deň. Mám na Vás prosbu. Chcel by som vedieť prečo na hruškách vznikajú také drevnaté výčnelky. Ci je to na hruškách normálne, alebo to treba odstraňovať, lebo sú na tom aj púčiky. Dakujem veľmi pekne Váš zákazník SV Dotaz zákazníka firmy KOHAplant s.r.o. | |
JablkaChtela bych poradit ktere jabka jsou nejlepsi vysadit na zahradu dik. DJ | |
PodpnikyDobry den, takmer vsade v zahradkarskych obchodoch sa daju kupit rozne druhy ovocnych stromov. Chcem sa opytat ci su niekde k dispozicii na predaj aj podpniky? Kde by sa dali zohnat? Mate(kohaplant, garten) vo svojej ponuke aj tento druh komodity? Trebars podpnik M9. Da sa u vas zohnat? Dakujem. |