| Téma | |
|---|---|
DrôtovanieAhojte priatelia, približne pred rokom som tvarovala konáre drôtom. Na drôt som však pozabudla a zarastol (nie veľmi) do konára. Chcem sa s vami poradiť, či je vhodnejšie tam už drôt ponechať, alebo ho skúsiť vybrať s tým rizikom, že môžem poškodiť konár. Ďakujem za rady. | |
Určenie izbovej rastlinkyDobrý den, vedeli by ste mi prosim poradit s urcenim izbovej rastliny? Dakujem | |
Zvadnute listy orchideyProsim vas pomozte mi. Orchidey su moje oblubene kvety. Mam ich doma niekolko,ale dve z nich maju zvadnute listy a neviem preco. Doteraz vyhanali nove korene aj listy ako besne a teraz toto....kde som spravila chybu?DAKUJEM | |
Voskovka - pestovanieChcem sa spýtať mám voskovku hoya už niekoľko rokov,ale v poslednej dobe síce stále rastie,ale z listami je problém, keď v minulosti potiahla stonku cc 20 až 30cm následne na to stonku komletne pekne listami popárila. v súčasnosti stonka povyrastie,ale listy prakticky vôbec nedá,takže mám,len samé holé… | |
Musa - banánovníkMusa (Banánovník) Musa je najmohutnejšia a rýchlo rastúca bylina. Známych je okolo 220 druhov. Medzi týmito druhmi nájdeme skutočné giganty. Takým je napr. banánovník obrovský, rastúci na ostrove Nová Guinea. Dosahuje výšku 15 metrov a listy môže mať dlhé 5 až 6 metrov. Ak by si niekto myslel, že… | |
Neznámy kvet - Oxalis triangularisDobry den, prosim o radu pri identifikacii tohto kvetu. Snazime sa ho presadit, ale akekolvek nase pokusy zlyhali. Prosim poradte ako by sa dal presadit. Dakujem. Betka | |
Puklice na kvetochPoradte ako sa konečne zbaviť puklíc na kvetoch. Už som z nich zúfalá. | |
Neznáma rostlinaKto mi povie čo je toto? Má to fialové listy a bledučko fialkové kvety. Pýta veľa polievať, myslím, že vonkajšia. EL | |
LopatkovecDobrý den,presadila som lopatkovec a stale je zvadnuty,co mam robit,je nadherne velky,bolo by mi ho luto. Ďakujem IK Dotaz z internetové poradny Zahradnictví J. a Z. Krulichovi |