Izbové rastliny A-Z

Téma
Drôtovanie

Drôtovanie

Ahojte priatelia, približne pred rokom som tvarovala konáre drôtom. Na drôt som však pozabudla a zarastol (nie veľmi) do konára. Chcem sa s vami poradiť, či je vhodnejšie tam už drôt ponechať, alebo ho skúsiť vybrať s tým rizikom, že môžem poškodiť konár. Ďakujem za rady.
Izbová rastlina k určeniu

Určenie izbovej rastlinky

Dobrý den, vedeli by ste mi prosim poradit s urcenim izbovej rastliny? Dakujem

Zvadnute listy orchidey

Prosim vas pomozte mi. Orchidey su moje oblubene kvety. Mam ich doma niekolko,ale dve z nich maju zvadnute listy a neviem preco. Doteraz vyhanali nove korene aj listy ako besne a teraz toto....kde som spravila chybu?DAKUJEM
Voskovka

Voskovka - pestovanie

Chcem sa spýtať mám voskovku hoya už niekoľko rokov,ale v poslednej dobe síce stále rastie,ale z listami je problém, keď v minulosti potiahla stonku cc 20 až 30cm následne na to stonku komletne pekne listami popárila. v súčasnosti stonka povyrastie,ale listy prakticky vôbec nedá,takže mám,len samé holé…
Banánovník

Musa - banánovník

Musa (Banánovník) Musa je najmohutnejšia a rýchlo rastúca bylina. Známych je okolo 220 druhov. Medzi týmito druhmi nájdeme skutočné giganty. Takým je napr. banánovník obrovský, rastúci na ostrove Nová Guinea. Dosahuje výšku 15 metrov a listy môže mať dlhé 5 až 6 metrov. Ak by si niekto myslel, že…
Šťavel

Neznámy kvet - Oxalis triangularis

Dobry den, prosim o radu pri identifikacii tohto kvetu. Snazime sa ho presadit, ale akekolvek nase pokusy zlyhali. Prosim poradte ako by sa dal presadit. Dakujem. Betka

Puklice na kvetoch

Poradte ako sa konečne zbaviť puklíc na kvetoch. Už som z nich zúfalá.
Povijnice batátová Blackie

Neznáma rostlina

Kto mi povie čo je toto? Má to fialové listy a bledučko fialkové kvety. Pýta veľa polievať, myslím, že vonkajšia. EL

Lopatkovec

Dobrý den,presadila som lopatkovec a stale je zvadnuty,co mam robit,je nadherne velky,bolo by mi ho luto. Ďakujem IK Dotaz z internetové poradny Zahradnictví J. a Z. Krulichovi

5 nejnovějších článků v tomto tématu: Izbové rastliny

18.08.2015 Phoenix roebelenii - ďatlovník laoský
Phoenix roebelenii - ďatlovník laoský: 8413
20.03.2015 Rozmnožovanie orchideí pomocou keiku
Rozmnožovanie orchideí pomocou keiku; foto: Rozmnožovanie orchideí pomocou keiku: foto 5: 8294
19.02.2015 Presádzame izbové rastliny
Presádzame izbové rastliny; foto: Presádzame izbové rastliny (NOVA PG): 8259
02.04.2012 Dracaena - dracéna
Dracaena - dracéna: 7573
19.03.2012 Euphorbia milii - prýštec ohnivý, Kristova koruna
Euphorbia milii - prýštec ohnivý, Kristova koruna; foto: Euphorbia milii - prýštec ohnivý /Kristova koruna/: 7501