Mária Hasprunová Viete mi povedať, čo je toto za burinka ? Len tak mi to vyrástlo tam, kde som mala voľný priestor pre sadenice jahôd ... na balkóne ... :-)

Dotaz nebo odpověď uživatele z Facebook.com
Dostala som sa sem na radu užívateľa FB Garten Zahrada  a rada by som doplniť info o tejto rastlinke :... má to také hrubé kožnaté lístočky a mám aj detaily - nafotené ... ak by bolo treba ...  bude mi niekto vedieť povedať čo to je ?
sk
Šrucha zelná (Portulaca oleracea)
sk
Růžičková Hana Jestli mi kamarádka napíše, dám sem odpověď. Ale asi bych to nelikvidovala i tak...je škoda likvidovat tak hezkou rostlinku smile

Mária Hasprunová ‎... no ... neviem ... zasa až tak krásna nie je ... no rastie mi aj medzi šnitlichom a v rozmaríne a to sa mi nie veľmi páči ... :-) ... aj majorán mi dusí ... keby aspoň kvitla, ale tvári sa tak, že ma nemieni obdariť kvietkami ... len si rasti a rastie a tvári sa, akoby jej patril môj balkón ... ... ale čo s ňou, keď chce žiť ?
Před 4 hodinami · Už se mi to nelíbí ·  3 lidem

Běla Urbanová Myslím že je to šrucha / plevel /....mám ji také na zahradě.....mám i šlechtěnou s krásnými plnými a i jednoduchými květy...
Před 2 hodinami · To se mi líbí ·  1 osoba

Růžičková Hana Běluško, myslíš moc dobře - bod pro tebe :-))) Je to šrucha zelná - dala jsem odkaz teď nahoru smile Mário - a je to smile

Dotaz nebo odpověď uživatele z Facebook.com
Text a odkaz k tématu

Portulaca oleracea - šrucha zelná
Ačkoli šrucha zelná ( Portulaca oleracea) patří mezi deset nejrozšířenějších rostlin světa, u nás nepatří k nejznámějším kuchyňským bylinám. Pěstuje se také pod obecným názvem portulák a je typická svými dužnatými, zelenočervenými, hustě větvenými lodyhami rostoucími při zemi a masitými listy. Mezi listy se od července do října objevují žluté kvítky.
Citace z článku https://www.zahrada-sk.com/a/cz/5455-po … ha-zelná/