| Téma | |
|---|---|
Zbehovec plazivý - Ajuga reptansČeľaď: Lamiaceae / hluchavkovité Typ rastliny: Pôdopokryvná trvalka, ktorá sa veľmi rýchlo rozrastá. Uplatnenie v záhrade: záhony, v skalke, v záhrade a popri cestičkách,chodníkoch vynikne tiež Farba kvetu: modrá až fialovkastá Doba kvitnutia: IV. - VI. Nároky na svetlo: slnko prípadne polotieň Odolnosť:… | |
Trvalky - PerenySú viacročné trváce okrasné byliny. Rastú niekoľko rokov, preto "viacročné". Po odkvitnutí a dozretí plodov ich nadzemné časti uschnú a zahynú. V koreňoch sa koncentrujú živiny a na jar znovu začínajú vyrastať nové výhonky. Medzi viacročné rastliny patrí napr. narcis ( Narcissus), kosatec ( Iris),… | |
Prosim o radu s urcenim druhu rastlinyDobry den, prosim o radu s identifikaciou rastliny, velmi dakujem. mirka | |
Líčidlovka jedlá - Phytolacca esculentaDobrý deň, rád by som zistil názov rastliny na priloženom obrázku. Za odpoveď Vám vopred ďakujem. | |
Campanula poscharskyanaDobrý deň chcela by som sa Vás spýtať teraz som si kúpila (URL) môžem ich vysadiť do skalky teraz v oktobri? Ďakujem pekne T Dotaz zaslaný mailem na Garten.cz |