Trvalky A-Z

Téma
Ajuga reptans

Zbehovec plazivý - Ajuga reptans

Čeľaď: Lamiaceae / hluchavkovité Typ rastliny: Pôdopokryvná trvalka, ktorá sa veľmi rýchlo rozrastá. Uplatnenie v záhrade: záhony, v skalke, v záhrade a popri cestičkách,chodníkoch vynikne tiež Farba kvetu: modrá až fialovkastá Doba kvitnutia: IV. - VI. Nároky na svetlo: slnko prípadne polotieň Odolnosť:…
Narcissus

Trvalky - Pereny

Sú viacročné trváce okrasné byliny. Rastú niekoľko rokov, preto "viacročné". Po odkvitnutí a dozretí plodov ich nadzemné časti uschnú a zahynú. V koreňoch sa koncentrujú živiny a na jar znovu začínajú vyrastať nové výhonky. Medzi viacročné rastliny patrí napr. narcis ( Narcissus), kosatec ( Iris),…
Asi trvalka

Prosim o radu s urcenim druhu rastliny

Dobry den, prosim o radu s identifikaciou rastliny, velmi dakujem. mirka
Líčidlovka jedlá

Líčidlovka jedlá - Phytolacca esculenta

Dobrý deň, rád by som zistil názov rastliny na priloženom obrázku. Za odpoveď Vám vopred ďakujem.

Campanula poscharskyana

Dobrý deň chcela by som sa Vás spýtať teraz som si kúpila (URL) môžem ich vysadiť do skalky teraz v oktobri? Ďakujem pekne T Dotaz zaslaný mailem na Garten.cz

5 nejnovějších článků v tomto tématu: Trvalky

25.01.2021 Helleborus niger - čemerica čierna
Helleborus niger - čemerica čierna; foto: Helleborus niger - Čemerica čierna: 11510
27.01.2017 Echinacea nesmie chýbať v žiadnom trvalkovom záhone
Echinacea nesmie chýbať v žiadnom trvalkovom záhone; foto: Echinacea nesmie chýbať v žiadnom trvalkovom záhone (PIXABAY): 9203
07.04.2015 Primula elatior – prvosienka vyššia
Primula elatior – prvosienka vyššia; foto: Primula elatior – prvosienka vyššia v „bláznivom“ aprílovom počasí (MONIKAOFF): 8307
15.10.2013 Lupinus polyphyllus - vlčí bôb
Lupinus polyphyllus - vlčí bôb: 8031
21.11.2012 Chryzantémy - novembrové krásavice
Chryzantémy - novembrové krásavice: 7845