Dobrý deň .
Prosím  Vás  o  radu mame  Kiwi  odrodu  Arguta  .  Prezimovali  sme  ju na  medziposchodí v  panelaku  vo  veľkom kochlýku.  Na  jar  krasne  vyrašila  a  mala  krasne  listy  . Postupne sa na  nich  začal  objavovať  akoby  striebristý  povlak. Listy  postupne  schnú  a  opadávajú  .  Na  listoch  nie  je  vidiet žiaden  hmyz  .  Po  prenesení  na  balkon  sa  stav  nijko  nezmenil . Mozete  mi  prosím  poradit  v  čom  je  problém  a  ako  kiwi  ošetriť ? S pozdravom  SJ  Bratislava
Dotaz zákazníka firmy KOHAplant s.r.o.

Zdravim,
ide o typicky pripad popalenia silnym slnecnym ziarenim, ktore sa vdaka preneseniu na balkon prejavilo o to silnejsie. doporucujem zmenit miesto pestovania alebo aspon zabezpecit tienenie. aktinidie maju slnko radi, nie vsak silne priame slnko, najma nie ked su pestovanie v nadobach.
prajem prijemny den

Ing. Marián Komžík, Kohaplant, spol. s r.o. Levice
Dobry vecer,
chcel by som vas poprosit, ci by ste mi mohli poslat navod na pestovanie kiwi. Nedavno som si od vasich  predajcov co boli u nas predavat stromceky kupil kiwi a neviem ako sa o to starat. Vopred dakujem za odpoved.  PK
Dotaz zákazníka firmy KOHAplant s.r.o.

Aktinidie ako typicke liany sa pestupu podobne ako vinic, vyzaduju vsak ovela menej starostlivosti. informcie ohladne pestovania najdete na nasej stranke , konkretne na tychto odkazoch:

prajem prijemny den a vela pestovatelskych uspechov.

Ing. Marián Komžík, Kohaplant, spol. s r.o. Levice
Ďalšie informácie v článkoch o rastlinách
Actinidia rubricaulis 'Weiki' - kiwi (KOHAPLANT) Actinidia rubricaulis 'Weiki' - kiwi
Synonymá a cudzie názvy: Bayern Kiwi (bavorské kiwi). Pôvod a rozšírenie: Nemecká odroda vyšľachtená na Technickej univerzite v meste Weihenstephan. Botanicky sa zaraďuje do druhu Actinidia rubricaulis, hoci býva často mylne zaraďovaná ako Actinidia arguta, z ktorej …
KOHAplant s.r.o. | 28.02. 2010