Prosba o radu sa týka tují Smaragd, ktoré si chceme vysadiť k záhradnému sedeniu, aby sme dosiahli nejaký tieň. Zaujíma ma, aký je pri sadení ideálny odstup medzi jednotlivými tujami, aby k sebe neboli ani veľmi blízko, ani ďaleko. V katalógu STARKL odporúčaju na l bm vysadiť 3 tuje, čo sa mi zdá príliš husto.
Dotaz zákazníka firmy Kohaplant

Tuje Smaragd odporucam jednoznacne na vzdialenost 0,5m od seba. tuto mam vyskusanu a osvedcenu nielen ja osobne, mozete si byt ista, ze pri tomto spone a pravidelnom jarnom zostrihnuti vrchola dosiahnete presne vami zelany efekt.
prajem prijemny den

Ing. Marián Komžík, Kohaplant, spol. s r.o. Levice
Poradi mi niekto, kde na Morave zozeniem tuju smaragd vysoku cca 2-3 m, moze byt aj vyssia, potrebujem 5-8 kusov. prosim orientacnu cenu.
dik.
Vy si troufáte tak vzrostlý strom přesadit? Vyžaduje to roční přípravu kořínků a pečlivé zavlažování i listů po přesazení. Takto se mi podařilo přesadit jalovec prostřední Juniperus media - jehličnan, který byl více jak 10 let starý.

Všechno jde tak, jak má jít.
Dobrý deň. Chcela by som vedieť, ako možem moje tuje strihať, aby si zachovali svoj tvar. neviem presný názov. je to tmavá a voňavá tuja. Tie menšie nechcem strihať.
sk
Tuje Smaragd
Tuje Smaragd