Chcem do záhrady vysadiť /oblasť Veľký Meder/ hrušky. Otázka: Patrí odrodaABATE medzi u nás uznané odrody a je možné ju u Vás zakúpiť? Vyžaduje hruška  výsadbu aspoň dvoch stromkov? Ktorá podobná odroda by v prípade neexistencie odrody ABATE by mohla byť náhradou?

Dotaz zákazníka firmy KOHAplant s.r.o.

Abate Fetel je stara kvalitna francuzska odroda, ktora sa dnes uz nemnozi prakticky nikde. Urcite by som si vedel predstavit jej nahradu odrodami Konferencia alebo Boscova, z novsich odrod sa tiez najde cely rad moznych nahrad.

Ing. Marián Komžík, Kohaplant, spol. s r.o. Levice
Vážený pán inžinier,
s veľkým potešením som si prečítal Vašu odpoveď na moje otázky. Vaša svedomitosť a profesionalita je skutočne príkladná a ďakujem Vám. Ak dovolíte zostala jedna otázka, *či pri výsadbe hrušiek je nutné vysadiť dve hrušky kvôli opeľovaniu.* Nakoľko chcem mať v záhrade viacero rôznych druhov a záhrada bude zčasti aj okrasná a relaxačná, musím tomu prispôsobiť výsadbu ovocných stromov.
S pozdravom M

Dotaz zákazníka firmy KOHAplant s.r.o.

Zdravim,
dakujem za velmi prijemnu odpoved. Ta moja je velmi jednoducha a kratka - pokial nemate na zahrade, ani u seseda ziadne hrusky, jednoznacne treba vysadit aspon dve odrody, samozrejme vzajomne sa opelujuce.

Ing. Marián Komžík, Kohaplant, spol. s r.o. Levice
Ďalšie informácie v článkoch o rastlinách
Hruška (KOHAPLANT) Hruška - intenzívne tvary hrušiek
Je množstvo názorov ohľadom termínu výsadby ovocných drevín. Jesennné i jarné obdobie majú svoje pozitíva a negatíva. V jesennom období je najmä u marhúľ a broskýň určité malé riziko vymrznutia, ale na druhej strane v jeseni vysadené stromky do zimy zakorenia …
KOHAplant s.r.o. | 19.03. 2009
Pyrus communis 'Conference' - hruška obyčajná 'Konferencia' (KOHAPLANT) Pyrus communis 'Conference' - hruška obyčajná 'Konferencia'
Jesenná odroda svetového sortimentu, najpestovanejšia vo svete. V Holandsku jej pestovanie zaberá 85% produkcie hrušiek. Plody sú typického fľaškovitého tvaru s charakteristickou hrdzavosťou na povrchu šupky. Chuť je veľmi dobrá, rozplývavá, aromatická …
KOHAplant s.r.o. | 19.03. 2009